MIT TUD EGY JUNIOR FEJLESZTŐ?

Garancia! Az Informatikai Fejlesztői Karrier Start Program képzéseire lezárult a jelentkezés. kapcsolat@training360.com + 36 1 880 0048

A legkorszerűbb technológiákat oktatjuk modern módszertannal, ezért a nálunk végzett junior fejlesztők ismerik a projekt fogalmát, szakkifejezésekkel tudnak kommunikálni és azokat meg is értik. Tudnak kódot olvasni, biztos alapokkal és ismeretanyaggal, valamint magabiztos elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek. Munkakörnyezetet szimuláló módszereket és környezetet biztosítunk, így hallgatóink felkészültek az egyéni és a csoportmunkára egyaránt.

JUNIOR FEJLESZTŐINK TUDÁSA ÉS FELKÉSZÜLTSÉGE

Az általunk képzett junior fejlesztők nem ijednek meg a parancssortól, az alapszintű operációs rendszer és hálózati témáktól. Valódi projekteken alapozzák meg tudásukat, rengeteg gyakorlattal és magabiztos elméleti tudással rendelkeznek. A toborzás és kiválasztás után a felvételt nyert hallgatók az alapképzés során a programozást olyan webes technológiákon keresztül sajátítják el mint a Javascript, a HTML és CSS, de az adatbázisokat is megtanulják kezelni. Ezen kívül már a kezdetektől használnak Github-ot, mindennapjaikba beépítik az agilis szoftverfejlesztés módszereit. Az alapképzés során önálló és csoportos, a tudásszintjüknek megfelelő kihívásokat tartalmazó projektmunkákat kell időre elkészíteniük és bemutatniuk.

Ezt a kezdeti időszakot követi az úgynevezett szakosodás, ahol egy programozási nyelv alapos, stabil, gyakorlatias és professzionális használatát tanulják meg. Szakirányainkat a felnőttképzésben szerzett tapasztalatok és az ügyféligények alapján hoztuk létre és a piaci elvárásoknak megfelelően folyamatosan módosítjuk, fejlesztjük. Jelenleg Java, .NET, Webfejlesztés (Javascript vagy PHP specializáció) nyelveken képzünk junior fejlesztőket. A további szakirányok kidolgozása a piaci igényeknek megfelelően folyamatosan zajlik, a következő a szoftverfejlesztésben nagyon fontos szerepet betöltő tesztelői szakirány lesz.

HOGYAN ALKALMAZHATÓK A JUNIOR FEJLESZTŐK?

Egy junior fejlesztő a kezdetekben még nem komplex feladatokat önállóan ellátó programozó. Egy junior programozó nem menti meg azonnal a munkáltót, de nagy terhet vesz le a seniorok válláról, olyan feladatok ellátásával, amelyek egy senior számára – a fontosabb feladatok ellátásának a rovására – rengeteg időt emésztenek fel. Egy junior programozó törődést igényel, egy junior programozóra lehet feladatokat bízni, de tisztában kell lenni a tudásával. Egy junior programozó kérdez és megért, de türelmet igényel. Az általunk képzett junior fejlesztők szívesen tanulnak, mivel biztos alapokkal rendelkeznek nagyon gyorsan fejlődnek és hamar be tudnak csatlakozni a szoftverfejlesztésbe.

A Training360 széles oktatási portfóliójának köszönhetően, a már munkába állt fejlesztők részére, a betöltött fejlesztői pozíció és a munkáltató igényeinek megfelelően folyamatos továbbképzésre biztosítunk lehetőséget, így biztosítva a junior fejlesztők folyamatos szakmai fejlődését és a megszerzett tudás hatékony felhasználását.

A nálunk végzett junior fejlesztők azonnal bevethetők. A projektmegbeszéléseken pontosan értik miről van szó, tisztában vannak a különböző szakszavak mindennapi használatával és megértik az ott elhangzottakat. A seniorok munkáját segítve, apróbb részfeladatok megoldásán keresztül, jól specifikált egyszerűbb, önálló feladatok megoldásával gyorsan megtanulják az alkalmazott folyamatokat, így beszállhatnak a cég futó vagy induló projektjeibe. Végzős juniorjaink tudása már elengedő egy-egy nemzetközi minősítés (Oracle OCA, Microsoft MCP) megszerzésére is.

HÁROM SZINTEN EGYMÁSBA ÁGYAZOTT VEZÉRLÉSI SZERKEZET MEGÉRTÉSE ÉS ÁTLÁTÁSA A CÉL

VICZIÁN ISTVÁN, ALAPÍTÓ MENTOR SZAVAIBÓL IDÉZVE

Viczián István mentor, blogger, vezető fejlesztő szavai szerint az Informatikai Fejlesztői Karrier Start Program keretében olyan tudású junior fejlesztőket lehet egy intenzív 4 hónapos periódus alatt képezni, akikkel ő maga is szívesen dolgozna együtt, és helyet tudna találni egy különböző szintű programozókat tartalmazó csapatban. Akiknek, ha elmondaná, specifikálná, hogy mit kell csinálniuk, megértenék.

Tapasztalata alapján egy három szinten egymásba ágyazott vezérlési szerkezet megértése és átlátása a határ. Nem is baj, ha ennél bonyolultabbra van szükség, úgyis a rutinosabb kollégák fogják megoldani. A Java nyelv legmélyebb szintű ismerete azonban megkerülhetetlen. A nálunk végzett junior fejlesztők pontosan és magabiztosan tudják használni az eszközrendszert, a nyelvet, az IDE-t, nem kell gondolkozniuk ezek használatakor. Ismerik a kódolási konvenciókat, a tiszta kód elveket és az OO alapelveket (egységbezárás, polimorfizmus, is-a/has-a kapcsolatok, S.O.L.I.D. principlinák, stb.) Ismerik az alapvető adatszerkezeteket, és azok Javas implementációit, és az implementáció részleteit is. Magasabb szintű tudást egyelőre nem tanítanak nekik mint a tervezési minták vagy egyes keretrendszerek. Minden cégnél mást használnak, másképp, más szabályok szerint. Hasonló a helyzet a tervezési mintákkal is. Ahhoz, hogy ezeket meg tudják érteni, bizonyos mennyiségű programozási problémába már bele kell futniuk. Viszont hisz abban, hogy miután elhelyezkedtek, dolgoznak fél-egy évet és felszedtek strukturálatlan keretrendszer tudást, vissza kell jönniük, hogy megkapják meg ezt rendszerezett formában. Nem hisz abban sem, hogy tökéletesen kell ismerniük az OO tervezést. Melyik junior programozóra bízunk rá olyan feladatot, hogy 5-10 osztálynál több komponenst tartalmazó almodult kelljen megterveznie. Értse az alapelveket, tudjon egy UML diagramot elolvasni. Megint csak a tapasztalt kollégák dolga az ilyen tervezés, persze ez után már a megvalósítást ki lehet adni a junior programozóknak.

Junior fejlesztőink tehát hasznos szerepet tudnak vállalni a csapatban már a kezdetekkor is és megvan bennük a továbbfejlődés, hogy még több tudást magukba szívjanak, csupán biztosítani kell nekik a lehetőséget hozzá.

MIÉRT ÉRDEMES A NÁLUNK VÉGZETT
JUNIOR FEJLESZTŐKET ALKALMAZNI?

Mert a cégek a programon keresztül megspórolhatják az informatikus toborzás költségeit és az azzal járó bonyodalmakat. Legalább egy vagy két évre biztos munkaerőre tesznek szert. Kimagasló gyakorlati tudású, elismert programozó szakemberekhez juthatnak a folyamatos képzések által.
A nálunk végzett junior fejlesztők ismerik a projekt fogalmát, szakkifejezésekkel tudnak kommunikálni és azokat meg is értik. Tudnak kódot olvasni, biztos alapokkal és ismeretanyaggal, valamint magabiztos elméleti és gyakorlati tudással rendelkeznek.
Munkakörnyezetet szimuláló módszereket és környezetet biztosítunk, felkészítjük hallgatóinkat az egyéni és a csoportmunkára egyaránt. A legfrissebb elméleti tételekkel és eszközökkel oktatunk, minden elméleti részhez több gyakorlati feladat tartozik, nincs elméleti rész rá vonatkozó gyakorlat nélkül.
A program mentorai mind gyakorló fejlesztők és informatikusok, akik a mindennapi és a senior oktatásban nyert tapasztalataik alapján folyamatosan a cégek igényeikhez igazítják a tananyagot. A tanfolyam során a hallgatók szándékosan több mentorral találkoznak, hogy különböző nézeteket, irányvonalakat is megismerjenek.
Hozzánk csak a legjobbak kerülhetnek be, mivel a jelölteket egy többlépcsős felvételi folyamat során választjuk ki, ahol mérjük a logikus és analitikus gondolkodást, valamint algoritmizáló készségeket, a kommunikációs készséget, és az Angol nyelvtudást.
Hivatalos Microsoft, Oracle, VMware, Cisco oktató, tréning és vizsgaközpont vagyunk így biztosítva a már - munkába állt junior fejlesztők – a betöltött pozíció és a munkáltató igényeinek megfelelő – folyamatos továbbképzését és munkahelyi integrációját.

INFORMATIKAI FEJLESZTŐI KARRIER START PROGRAM

Munkaerőpiaci optimalizálás révén a fejlesztőhiányt hivatott enyhíteni hazánkban.

Mit tud egy junior fejlesztő?

Magabiztos elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik!

FINANSZÍROZÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI MODELL

Kedvező finanszírozási konstrukciók, rugalmas, testreszabott megoldások, Állami hozzájárulás.

Garanciák

Az általunk közvetített munkaerőre cseregaranciát vállalunk!

Hogyan választjuk ki a legjobbakat?

Csak azok kerülhetnek be, akik az összes teszten bizonyítják rátermettségüket.

Szakértő oktatóbázis mint garancia

A mentorok mind gyakorló fejlesztők, akik látják, hogy milyen tudásra van szüksége egy kezdő programozónak.